Обадете Ни Се На +359 899 160 758

Най-често задавани въпроси (FAQ)

Общи въпроси

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво представлява Segway Human Transporter (HT)?
Segway® Human Transporter (HT) е първото самобалансиращо се, електрически захранвано устройство за превоз. С размери не по-големи от нормално тяло на възрастен човек и способостта да запазва бланса на човека, Segway HT заема място, колкото един пешеходец и може да преминава навсякъде, където може да премине и човек. Segway HT позволява на хората и вкъщи и на работа да се движат по-надалече, по-бързо и увеличава размера на багажа, който могат да носят, навсякъде където ходят.

Как работи Segway HT?
Нашият екип разработи съвсем нова технология, която нарече “динамична стабилизация”. Тя е същността на Segway HT. Динамичната стабилизация позволява на Segway HT да работи в синхрон с движенията на тялото. Жироскопите и сензорите за наклон в Segway HT следят за центъра на тежестта на човека около 100 пъти в секундата. Когато водачът се наклони леко напред, Segway HT се придвижва напред. Когато водачът се наклони леко назад, Segway HT се придвижва назад. За повече подробности относно начина на функциониране на Segway HT, изпробвайте го сами!

Работи ли Segway HT в закрити помещения?
Да. Всеки Segway HT е проектиран да работи навсякъде, където хората ходят. За да улесни функционирането на Segway HT в закрити помещения, Michelin® създаде специални гуми, които не оставят следи. Segway HT е по-тесен от стандартната врата и е чист и тих. Не отделя вредни емисии.

Мога ли да използвам Segway HT в различни среди с различен климат и терен?
Да. Устройството е напълно запечатано, за да може да функционира във влажно време. Нашите стандатртни гуми са оптимизирани за движение при най-различни терени и природни условия. Допълнително предлагаме и гуми с по-добро сцепление за движение по най-различни пътища.

Какво позволява Segway HT на хората?
Най-общо казано, Segway HT позволява на хората да пътуват по-надaлече, да се движат по-бързо и да носят повече багаж. Segway HT има много индивидуални и бизнес приложения. За лично ползване Segway HT може да бъде изплозван за да Ви закара до работа, да изпълнявате поръчки, да посетите семейството или приятели, да разгледате кватрала и да се забавлявате много при всекиндевните си излизания. В бизнеса, Segway HT е идеално пригоден за големи производствени заводи и складове, за пътуване и туризъм, за обществената сигурност, за придвижване в голяма фирма или университет, както и за доставка на поща, пратки или някакви продукти.

Segway HT присъстват в някои от водещите световни корпорации и обслужват организации включително Американската поща, Националния парк, Посланническата програма на града Атланта, Michelin, GE Plastics и Delphi Automotive Systems.

Как Segway HT ще трансформира начинът, по който хората живеят?
Ползите от широката употреба на Segway HT са големи, включително създаването на по-приятни за живеене квартали. Ние вярваме, че с времето, Segway HT ще доведе до преструктуриране на начина, по който се строят квартали, като ще увеличи значително пешеходните зони и по този начин ще позволи по-добро използване на свободното място и на инфраструктурата за транспортиране.

Колко бързо Segway HT може да се движи?

Всеки Segway HT има три различни ключа, между които водачите могат да избират в зависимост от средата за каране и нивото на натрупан опит. Ключът за начинаещи (максимална скорост от 9,6 км/ч и най-бавно завиване), позволява на водачите да придобият увереност като използват машината. Ключът за градски условия (максимална скорост от 12,9 км/ч и средена скорост на завиване), позволява на водачите да се адаптират добре в градската среда. Ключът за извънградски условия (максимална скорост от 20 км/ч и най-висока скорост на завиване), позволява на водачите удобно да се придвижват на открит вън града. Водачите са отговорни, за това да карат техния Segway HT с подходяща скорост.

Колко време може да издържи Segway HT?
Segway HT е проектиран да бъде много устойчив. За да предоставим издръжлива работна машина, първо направихме устойчиви механични и елекреични системи, които да са солидни, за това дори движещите се части са проектирани така, че да бъдат дълготрайни. Например моторите и сервомоторите, по този начин няма части които да се износят. След това подложихме системите на продължително и взискателно тестване за да сме сигурни че сме постигнали целите си. Второ създадохме модулен дизайн, чрез който ако някоя част се износи или счупи да може да бъде лесно заменена, като по този начин осигуряваме дълготрайността на продукта.

За мен ли е Segway HT?
Препоръчваме всеки потенциален собственик да натрупа малко опит в управлението на Segway HT преди да закупи Segway HT. Segway препоръчва водачите да бъдат от 16 години нагоре и да не тежат повече от 113 кг ( за I серията и не повече от 91 кг за P серията) и не помалко от 45 кг. Всеки водач трябва да може да се качва и да слиза от платформата 17-21см без помощта на парапет или на друг човек. Също така трябва да може да движи изцяло лявата си ръка.

Segway HT не е медицинско устройство. Ако смятате да го закупите с тази цел Ви умоляваме първо да го изпробвате. Моля свържете се с нас на sales@segway.bg, за да видим дали има близко до Вас място, където можете да изпробвате Segway HT безплатно.

От къде произлиза името на “Segway”?
Вдъхновено е от думата “segue”, която се дефинира по следния начин “да преминавам плавно от едно положение в друго”. Segway Human Transporter (HT) превръща човека в един по-подвижен пешеходец, като му позволява да изминава по-големи дистанции, да се движи по-бързо и да носи по-голям багаж, от колкото ако ходеше пеша.

От къде е произхода на Segway HT?
Централата на Segway LLC се намира в Bedford NH и е основана от изобретателя и предриемач Dean Kamen с цел да промени начина, по който хората работят и живеят. Segway Human Transporter (HT) е резултат на дългогодишно изследване и разработване, водено от Kamen с цел да направи нещо, което да има уникален и дълготраен принос към обществото. Segway LLC получава финансиране от Сredit Suisse First Boston Private Equity, Kleiner Perkins Caulfield & Byers и от много индивидуални инвеститори.

Къде се произвежда Segway HT?
Segway HT се сглобява в собсвената фабрика на Segway LLC в Bedford, NH, USA.

Как Segway HT се интегрира безопасно в пешеходната среда?
По съшия начин, по който пешеходците определят своето темпо на ходене или тичане, като се съобразяват с това на тези около тях, водачите на Segway приспособяват Segway HT за пешеходните среди. Машината е проектирана така, че да реагира на движенията на водача – когато се навеждате напред се движите напред; когато се навеждате назад се движите назад – по този начин тя лесно се превръща в продължение на Вашето тяло.

Колко е безопасен Segway HT?
Крайните наблюдения и изследвания гарантират, че Segway HT е безопасен. Технологията за балансиране на Segway HT е наистина революционна и осигурява изключително преживяване, когато го ползвате. Segway HT има подсигурени системи и остроумни сигнали за тревога вградени в дизайна. Хилядите часове, прекарани в употреба на машината, доказват, че Segway HT е безопасен, когато се използва правилно. Важно е водачите на Segway HT да разберат тяхната отговорност и да карат безопасно. Нужните умения и разбирането на това как Segway HT функционира, предотвратява наранявания причинени от загуба на контрол или неправилна употреба. Имайте предвид, че Segway HT не е проектиран, тестван или одобрен като медицинско устройство.

Кой може да управлява Segway HT?
Segway HT е проектиран така, че да може да се ползва от широк кръг от хора след като бъдат инструктирани. Не се изискват специални качества. Водачът трябва да може да прави следното:

  • Да се качва и слиза от Segway HT без помощ, за което са нужни подобни физически качества на тези, които използваме когато се качваме и слизаме по стълби без да използваме парапета.
  • Водачът трябва да тежи между 45 и 118 кг за I серията или между 45 и 96 кг за P серията.
  • Водачът трябва да може да управлява устройството за завиване с лявата си ръка.

Segway препоръчва водачите да бъдат на възраст над 16 г. Важно е да се отбележи, че Segway HT не е проектиран, тестван или одобрен като медицинско устройство.

Къде мога безопасно и легално да карам Segway HT?
Segway HT е проектиран така, че да работи на всяко място, на което можете безопасно да ходите. Ще Ви предвижи през всяка повърхност, на която колелата имат сцепление, като на пътища, тротоари, трева и пръст. В много градове можете да вземете Segway HT навсякъде, където е позволено да ходите. Моля говорете с Вашия търговц на Segway HT за да разберете дали има някакви държавни или местни ограничения, важащи за Вашето местоположение.

Какво прави синия бутон?
Синият бутон е за смяна на режима и позволява на водача да сменя режима на Segway HT, от балансиращ към помощен режим (повече информация за различните режими е на разположение). Когато го задържите за повече от 2 секунди, той, също така, изключва Segway HT. Бутонът за смяна на режима работи, само кагато водачът не стои на Segway HT. Той няма други функции.

Къде мога да открия серийния номер на Segway HT?
Серийният номер се намира под степенката на задната част на платформата. Segway не може да Ви предостави Вашият сериен номер преди да сте дали поръчка за Segway HT. Затова, моля, изчакайте доставката на Вашия Segway HT, за да получите Ващия сериен номер.


Мога ли да заредя моят Segway HT от колата ми или от лодката ми?
Да, Segway HT може да се зареди, докато карате вашата кола или лодка, като използвате DС-AC преобразувател. Всеки Segway HT обкновено използва приблизително 140 вата мощност докато се зарежда. Въпреки това, поради изисквания за запалване ние препоръчваме преобразувателят да има капацитет на мощност поне 350 вата за всеки Segway HT, който се зарежда. Преобразувателите, които произвеждат правоъгълна или синусоидна токова вълна, са подходящи за зареждане на Segway HT.